Binnenkijkers

Binnenkijken bij Auke en Janet

WIE De bewoners zijn Janet (38), Auke (42) en hun 2 kinderen Koen (9) en Myrthe (6)
WAAR Koekange
WAT Een rietgedekte woonboerderij uit 1862
WOONSMAAK Een mix van modern, design en landelijke elementen

We gaan binnenkijken bij Auke en Janet, die in 2011 met hun 2 kleintjes op zoek naar een huurhuis in Hoogeveen of Meppel. Hun droom was om ooit in een rietgedekte woonboerderij in Drenthe te kunnen wonen. En het kan gek lopen want, zo vertelt Janet: ‘We vonden dit huis zo mooi, helaas ver boven ons huurbudget, maar we gingen toch even kijken’. Een paar weken later woonden ze er, tijdelijk dachten ze, maar in 2014 kregen ze de kans om eigenaar te worden van deze prachtplek. Hun droom kwam uit.

Je waant je in weelde als je het erf oprijdt, met links de groene en bloeiende tuin, de kippen, de buitenkeuken en last but not least, de zwemvijver. De strakke witte keuken is de moderne tegenhanger van de oude houten balken in de boerderij. Het gezin heeft lekker de ruimte aan de XL eettafel met de paarse stoelen van Harvinck, die ze ooit in hun huis in Groningen hadden staan en waarvoor Auke onlangs nog 2 bijkocht via Marktplaats, en dit is niet de eerste keer dat ze voor tweehands meubels stad en land afrijden.
Binnenkijker Auke en Janet Koekange - Viavief InterieuradviesIn de doorkijk naar het lager liggende zitgedeelte met open haard, kom je eerst de TV hoek tegen. Dichtbij de keuken, maar toch ook ver genoeg om niet gestoord te worden.
Binnenkijker Auke en Janet Koekange - Viavief InterieuradviesLoop je door, dan valt de diagonale opstelling van de bank en de Orange Slice Chair van Artifort, waarbij de haard de verdiende centrale plek krijgt, direct op. Deze designstoeltjes gaan ook al wat langer mee, maar blijven een echte eyecatcher. De sidetable achter de bank maakte Janet zelf van het onderstel van een oud schoolbureautje en een prachtige oude plank die ze vond in de schuur.Binnenkijker Auke en Janet Koekange - Viavief Interieuradvies Binnenkijker Auke en Janet Koekange - Viavief Interieuradvies Je loopt vanuit hier zo de tuin in en zit beschut in de zon aan de zomers veelgebruikte zwemvijver. Deze lente wordt de buitenkeuken voor het eerst in gebruik genomen, ’s avonds buiten eten met alle vrienden en familie, wat een luxe!
Binnenkijker Auke en Janet Koekange - Viavief Interieuradvies

Fotografie: Ronald Zijlstra

You Might Also Like...