Hotspot

Woonwinkelen in Den Bosch

Den Bosch, een stad met prachtige historische monumenten en een knus centrum, waar je alle bijzondere winkels op loopafstand bij elkaar hebt. Ik ging er woonwinkelen en ontdekte veel leuke conceptstores. Zo fijn om te slenteren en tegen iets moois aan te lopen.

Conceptstores

Om te beginnen met OAK Den Bosch in de Snellestraat, te herkennen aan de witte subtiele letters op het raam en de steeds wisselende origamivogels in de etalage. Een mooi kleurenpalet, terug te zien in een combinatie van porselein, veel planten en andere woonaccessoires. Zelf ben ik weg van de Storytiles (ik kan niet kiezen!) en de prachtige producten van hout en porselein door Studio Harm en Elke. De eigenaren van de conceptstores zijn stuk voor stuk zo enthousiast over de producten die ze verkopen!

Wandel door naar de Vughterstraat voor de stadstuinwinkel OERWOUD Den Bosch. Je vindt hier planten in alles soorten en maten en alles wat met planten te maken heeft. Een bijzondere botanische en vintage stijl, met flessentuinen, vazen en meubels. Fijn om even te verblijven en te ontdekken. Larisa en Bregje geven workshops, ze werken samen met lokale ondernemingen, geven stylingadvies en nog veel meer, helemaal leuk! Je hoeft niet helemaal naar Den Bosch voor deze toffe producten, want OERWOUD heeft ook een webshop. Daarom kun je als je thuis bent, toch nog even weer terug.

De kleine dingen

Vlak ernaast, niet te missen, loop je langs de prachtige etalage van DAILY POETRY. Gevoel, momenten, zorgen voor de dingen om ons heen. Dat is wat Sander en Britt uitdragen. Ik sta daar zo achter! Het gevoel dat genieten van de kleinste dingen misschien wel eens heel groots zou kunnen zijn. Omring je met fijne persoonlijke spullen. En dat is te zien, want ze verkopen met zorg uitgezochte producten van o.a. Atelier Sukha, pure producten uit Nepal. Ken je de unieke illustraties van Liekeland? Ook zij denkt om onze aarde, door haar producten te printen op speciaal papier.