Interieurtips

Eenheid in je interieur

Laat vormen en materialen terugkeren in de ruimte

Herhaling
Hoe wordt jouw interieur een geheel, hoe ontstaat eenheid? Eenheid ontstaat door het gebruik van hetzelfde materiaal of dezelfde kleur. Het kan ook benadrukt worden door juist andere materialen te gebruiken maar wel in dezelfde vorm. Een rond vloerkleed, ronde tafels, rondingen in de eetkamerstoelen. Op onderstaande foto zie je het hout van de keuken terugkomen in de lampjes en de stoelen van de krukken. De groene kleur op de wand en in de tegels, komt ook terug in de woonkamer en de ronde vormen van de lampjes zie je terug in de ronde vorm van de krukken. Door een 3D ontwerp krijg je inzicht in hoe dit tot stand komt.

Visualisatie
Wat doet een visualisatie van het interieur met je? Het geeft je inzicht in hoe de ruimte kan worden ingevuld, door hoe de meubels ten opzichte van elkaar worden geplaatst. Looplijnen en zichtlijnen worden zichtbaar. Bovendien wordt helder hoe de kleuren elkaar versterken en de eenheid in de ruimte benadrukken.

Stappenplan
Niet voor niets werk ik met een stappenplan waarin alles uiteindelijk samenvalt. En niet voor niets neem ik de tijd om een concept of ontwerp uit te werken. Het is een proces om te komen tot een logisch en matchend geheel.

Realisatie interieurproject Viavief

You Might Also Like...