Een mooi én duurzaam interieur

Waarom een duurzaam interieur?

Een duurzaam interieur biedt verschillende voordelen. Het belangrijkste voordeel vind ik persoonlijk dat het beter is voor het milieu. Gerecyclede materialen zorgen voor een langer leven van producten die er toch al zijn. Daarnaast gaan duurzame meubels en accessoires langer mee, waardoor er minder afval ontstaat.  Een ander en zeker ook niet onbelangrijk voordeel van een duurzaam interieur is, dat het bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat. Duurzame materialen zijn vaak vrij van schadelijke stoffen en zorgen voor een betere luchtkwaliteit in huis. Bovendien kan een duurzaam interieur leiden tot lagere energiekosten. Efficiëntere verlichting en isolatie zorgen voor een verminderd energieverbruik, wat resulteert in lagere energierekeningen. Kortom, een duurzaam interieur heeft vele voordelen voor zowel het milieu als de bewoners van de ruimte.

Duurzaam interieur Groningen Viavief InterieuradviesMijn werkwijze biedt voldoende ruimte om al bij de intake jullie wensen uit te spreken over dit onderwerp. Ik ga voor jou of voor jullie op zoek naar meubels en materialen die passen bij jullie persoonlijke voorkeuren. Wil je graag een wollen vloerkleed, een vloer van kurk en natuurlijke verf? Dan ga ik daarnaar op zoek. Er is keuze genoeg want jij bent niet de enige die kiest voor een duurzaam interieur. Steeds meer producenten en leveranciers houden rekening met wensen om onze aarde beter achter te laten. Een winkel als La Redoute biedt bijvoorbeeld meubels aan die geproduceerd zijn van hout uit duurzaam beheerde bossen of gerecycled hout. Wat nog veel beter is dat producten pas geproduceerd worden als er vraag naar is.

 

Een duurzaam interieuradvies; Hoe werkt dat dan?

Een duurzaam interieur gaat over het gebruik van materialen op een verantwoorde manier.
1. Recycling van materialen speelt hierbij een belangrijke rol. Door gebruik te maken van gerecyclede materialen, zoals hout en glas, kan de impact op het milieu verminderd worden. Het gebruik van natuurlijke en biologische materialen is ook van groot belang. Denk hierbij aan organisch katoen, bamboe en kurk. Deze materialen zijn niet alleen duurzaam, maar ook gezonder.
2. Hergebruik meubels: Hergebruik van meubels en accessoires is hierbij een goede optie. Door oude meubels op te knappen of tweedehands te kopen, wordt er bespaard op grondstoffen en energie die nodig zijn voor de productie van nieuwe meubels.
3. Energiezuinige verlichting: Door te kiezen voor LED-verlichting en apparaten met een laag energieverbruik, wordt er bespaard op energie en dus op kosten en CO2-uitstoot.
4. Duurzaamheidswaarde: Bij een duurzaam interieuradvies hoort ook het samenstellen van een interieur met duurzame materialen, die langer meegaan. Je hoeft dus minder snel nieuwe producten aan te schaffen en dus ook minder weg te gooien.

Mijn tarieven vind je terug bij de verschillende pakketten binnen mijn aanbod. Ben je benieuwd hoe mijn klanten mijn begeleiding hebben ervaren, lees dan de reviews.