Meubels op maat

Kast op maat Groningen

Een kast op maat in je interieur?

Het kan zijn dat je denkt dat een kast op maat of een TV meubel op maat niet voor jou is weggelegd, omdat het te duur is of te lang duurt. Ik wil je graag meenemen in het waarom en hoe dan van een kast op maat. Hieronder lees je over de verschillende mogelijkheden. Ben je nieuwsgierig geworden, lees dan meer over mijn aanbod. In het uitgebreide interieurontwerp is het meubel op maat opgenomen.

De 3D ontwerpen hierboven zijn voor een klant in Groningen. Hun lange lege witte muur vroeg om iets gaafs. Hun behoefte aan opbergruimte vroeg om iets praktisch. De piano was zo’n onhandig los meubel dat ze niet gemakkelijk kwijt konden. Verder moest het niet te stijf allemaal, maar liever wat speelser. Al pratende kwamen we uit op een kast op maat. Want deze verschillende wensen konden we daar allemaal in kwijt. Ik ontwierp deze kast voor mijn opdrachtgevers. Vervolgens gingen zij ermee naar een meubelmaker en daar werden de schetsen in detail uitgewerkt. De juiste materialen, hoe de deurtjes het beste sluiten, waar precies een plint moet en waarom, daar kan een meubelmaker het beste in adviseren. Bovenaan de pagina vind je het resultaat van dit ontwerp. Gaaf toch!

Wanneer kies je voor een kast op maat?

Een kast op maat of een TV meubel op maat komt in beeld als jij verschillende wensen hebt voor in je interieur en je niet goed weet hoe je die het beste kunt combineren. Je kunt niet goed kiezen, want alles moet eigenlijk aan die ene wand. Je wilt dus verschillende woonfuncties integreren in één meubel. Ook kan het zijn dat je de kleuren of afmetingen die je tegenkomt in de winkel niet naar jouw of jullie smaak zijn. Te wit of te glanzend, te breed of te laag.

Wil je een uniek meubel, dan is een kast op maat of een TV meubel op maat perfect! Je kunt namelijk exact bepalen wat waar komt. Deurtjes, nissen, verlichting, alle mag je helemaal zelf bepalen. En dát maakt het meubel zo persoonlijk en uniek. Als je de ruimte binnenkomt is jouw meubel niet te missen. Het springt direct in het oog en maakt jouw woonkamer of andere ruimte helemaal af.

Hieronder zie je een kast op maat voor een gezin in Eelde. Zij wilden een uniek meubel met veel opbergruimte, ruimte voor accessoires, in een kleur die perfect zou passen in hun persoonlijke kleurenpalet. Een meubel dat warmte en rust uitstraalt. En dat is gelukt!

Wat kan ik voor je doen met een kast op maat of een TV meubel op maat?

Tijdens een intakegesprek zorg ik dat al jullie woonwensen en behoeften helder worden. Daarbij kan het zo zijn dat een kast op maat of een meubel op maat een goede optie is of zelfs de beste keuze. Ik maak vervolgens een 3D ontwerp voor jullie met daarin een kast op maat of een TV meubel op maat in de juiste afmetingen en kleuren. We kijken vervolgens samen of dit naar jullie wens is en we vullen de vlakverdeling in. Houden jullie van symmetrie of mag het juist heel speels? Ik werk de details voor jullie uit in een advies. Daarna is het aan jullie.

Er zijn verschillende opties waarin ik met je mee kan denken. Ik breng jullie sowieso in contact met een aantal meubelmakers. Een meubelmaker kan jouw meubel op maat of TV kast op maat helemaal zelf maken en in de juiste kleur spuiten. Wat ook een optie is dat je de basiskasten zelf aanschaft en de meubelmaker inschakelt om deze passend te maken in de ruimte en/of deze te verfraaien met mooie fronten in het gewenste materiaal of de perfecte kleur. Zelfs weet ik van een opdrachtgever die op internet de materialen in de juiste afmetingen heeft besteld een deze thuis heeft laten bezorgen. De enorme kast op maat heeft hij zelf geschilderd en in elkaar gezet. In deze enorm lange wandkast zijn 3 functies gecombineerd; opbergen, TV kijken en een speelplek voor de kinderen.

Hieronder zie je een TV meubel op maat dat precies tussen de schouw en de vensterbank moest passen. Het eikenhout geeft veel warmte aan de ruimte en maakt het meubel precies zoals de bewoners voor ogen hadden. Een zwevend meubel met voldoende opbergruimte.
Voor meer maatwerk; neem een kijkje bij mijn projecten.