Een interieurontwerper of binnenhuisarchitect Groningen

Wat is het verschil tussen een interieurontwerper en een binnenhuisarchitect?

Komt er dus werk voor in het project waarvoor berekeningen voor constructies nodig zijn, dan ben je beter af bij een binnenhuisarchitect. Vaak gaat het hier om grotere ruimtes of een gehele benedenverdieping.

Binnenhuisarchitect Groningen Viavief InterieuradviesWaarvoor moet je bij mij zijn?

Bij mij ben je aan het goede adres voor advies en ontwerp over jouw interieur. Ik heb op bijna alle vragen een antwoord. Ik heb ruimtelijk inzicht, dus ik kan snel zien hoe de vlakverdeling is; Zet je een meubel in de lengte of in de breedte en wat doet dat optisch met de ruimte?
Wat zijn de belangrijkste looplijnen en zichtlijnen die behouden moeten blijven? Vaak zijn dat vragen die je zelf niet snel stelt, maar ik neem ze standaard mee in mijn advies.

Wat doet kleurgebruik met de ruimte en hoe kun je de lichtinval zo optimaal mogelijk benutten? Welke kleuren matchen met elkaar en waarom? Een kleuradvies zit in al mijn aanbod verweven en kun je  ook los afnemen.

Wil je zo goed mogelijk gebruik maken van materialen, dan zit je bij mij ook goed. Wil je graag een duurzaam interieur en dus duurzame materialen gebruiken of hou je ervan om juist heel veel verschillende materialen te gebruiken? Daar hou ik allemaal rekening mee.
Ook kan ik adviseren om muren te verplaatsen of een ergens een nis te maken. Dit mag geen dragende muur zijn, want aan constructieve berekeningen waag ik me niet. Dat is echt het werk van een binnenhuisarchitect of interieurarchitect.

Maatwerk

Zowel een interieurontwerper Groningen als een binnenhuisarchitect Groningen kunnen maatwerk leveren. Ik ontwerp regelmatig originele keukens, kasten die ergens precies tussen moeten passen of aan bepaalde kleuren of materialen moeten voldoen. Je ziet het direct! Een uniek meubel dat precies past bij jouw persoonlijkheid. Veel opbergruimte en deuren of juist veel lege vakken met accessoires. Speels of heel degelijk en praktisch vormgegeven. Of juist een combinatie van een aantal losse elementen. Lees ook mijn blog over maatwerk kasten of een TV kast op maat.